dimarts, 1 de maig del 2012

L'adéu de Pep Guardiola

Portaves 4 anys al davant de la nau, i com cada any havies de decidir si seguies o abandonaves, finalment ha arribat el moment que tots més temíem, és a dir abandones la nau, tot i que ho has deixat tot ben lligat, i com tu mateix ens vas dir, no tenim por i esperem aquesta nova etapa amb il·lusió i optimisme.

Per mi vas marcar un abans i un després com a jugador en l'equip i uns anys més tard has marcat una altra etapa amb el teu retorn al club de la teua vida però ara com a ideòleg de les víctories i els títols, com a entrendor. Has sabut fer que els jugadors et donen el millor que tenien, amb una aposta clara per la casa, per la masia, que es remunta als temps de Cruyff a la banqueta del Barça i que ha adquirit la màxima dimensió possible de moment. A més has portat a l'equip a tocar l'excèl·lència sense renunciar a un futbol de toc, molt tècnic i que en gran part d'ocasions ha estat qualificat com a perfecte.

A banda de tots els títols que has donat al club també has aportat altres coses molt importants, com per exemple l'educació dins i fora del camp i fer de l'esforç un del pilars de construcció del joc de l'equip. També has deixat frases a les rodes de premsa que restaran per sempre en l'imaginari col·lectiu dels culers -junt a d'altres ja famoses com el "salid y disfrutad" de Cruyff- com "la perfecció no existeix però hem de buscar-la" o "si perdeu sereu els millors, però si guanyeu sereu eterns". Un altre fet important és que has canviat la mentalitat dels culers, perquè hem passat del pessimisme que ens ha caracteritzat sempre a saber que podem perdre, però que si perdrem ho farem amb l'esforç com a base del treball i sabent que no hem guanyat i hem perdut jugant com sabem, i després serem educats i reconeixerem la feina del rival i no buscarem excuses que no siguen els nostres propis errors. A més has fet una altra tasca que considere cabdal, com és mostrar la llengua catalana al món amb rodes de premsa o discursos en premis i mai has obildat d'on véns.

No sé què més dir que no estiga molt recent a la memòria de qualsevol persona que haja seguit amb certa assiduïtat, o no, la teua trajectoria més recent al capdavant del primer equip del Barça. Finalment vull donar les gràcies pels anys que has estat i per tot el que hem pogut aprendre de tu, perquè has demostrat ser més que un entrenador, i que tots sabem que acabaràs tornant i que açò només són unes vacances amb una durada il·limitada, a reveure Pep.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada